ADEKVAT KONSZALTING
Ukrajna, 89422, Kárpátalja, Ungvár - tel.: +38 093 278 91 92
Azonositó szám: 2003112017

< to home page < на головну сторінку < a főoldalra        УКР ENG HUN

Diverzifikáció - mint kiút a válságból

A diverzifikációról általánosan

A diverzifikáció:
  1. Más-más kockázati szinttel rendelkező különböző pénzügyi aktívák birtokbavevése a portfolió általános kockázatának csökkentése céljából.
  2. Különböző piacokon lévő befektetések és kockázatok, pénzügyi eszközök és üzletvezetési stratégiák megosztása.
  3. Általános üzleti gyakorlat, amely az áru- és szolgáltatási paletta és/vagy a földrajzi terület szélesítésére (bővítésére) irányul, a kockázat megosztásának és az üzlet ciklikus jellegétől, állandó stagnálástól és politikai helyzetektől való függőség csökkentésének céljából.
  4. Olyan cégfejlődési módszer, amely új árutermelés bevezetésében, új piacok meghódításában, valamint új szolgáltatások bevezetésében nyilvánul meg, ami nem csupán árucsoportok diverzifikációját jelenti, hanem magába foglalja a vállalkozási tevékenység kiterjesztését új és a főtevékenységgel nem kapcsolatos tevékenységekre.

Az Adekvát – Konszalting értékelésében- avaslatában saját ügyfeleinek, az általános javaslatokon túl, konkrét válaszokat ad az alábbi kérdésekre:

  1. Képes-e ezen az új irányzat (iparág), új terület jobb jövedelemszerzési lehetőségeket biztosítani - összevetve annak az ágazatnak a lehetőségeivel, amelyben a cég már működik?
  2. Képes-e a cég a felajánlott új piacon már jelenlévő cégekkel felvenni a versenyt?

Saját fejlesztéseink és üzleti kapcsolataink alapján, cégünk a diverzifikáció alatt, mindenek előtt, egy testület behatolásának folyamatát értelmezi új termelési iparágakba és a piac új földrajzi szegmenseibe (Nyugat-Kelet / Kelet-Nyugat), műveletei kockázatának csökkentése céljából.

Válsághelyzetek kezelése (crisis situation)

Általánosságban a krízishelyzetekről:

A válság (crisis - krízis):

A krízis olyan fordulópont, olyan kritikusan nehéz helyzet, amelynél a problémamegoldási eszközök nem megfelelő kiválasztása előre nem látható problémákhoz vezethet, olyan időszak, amely alatt kiélesedik a testület fontos ágazatainak működése. Ez a cég életében mint egy negatív momentum jelenik meg, amely az állandó állapot felborításával kapcsolatos, illetve mint pozitív momentum, amely új megoldások keresésére ösztönöz és kényszerít.

Vannak általános és helyi (lokális) válságok

A válság leküzdésére irányuló intézkedések két csoportba oszthatóak: taktikai és stratégiai.

A taktikai intézkedések lehetnek mind védő, mind támadó jellegűek.

A stratégiai intézkedések magukba foglalják a vállalat helyzetének értékelését, a cég elemzését, gyártási program, bevételterv (pénzügyi terv), innovációk, a vállalatszanálás általános koncepciójának kidolgozását.

Az Adekvát-Konszlting konkrét javaslatokat adhat, illetve közvetlenül részt vehet a válságkezelés irányításában, – amelyben a válságjelek rendszerelemzése, a válság negatív következményeire irányuló intézkedések és tényezőinek a további fejlesztéséhez való felhasználása szerepel.

Algoritmus:

A válság okának és a válsághelyzet keletkezési forrásának felismerése, kezelési mechanizmusának tervezése.
Gyors és adekvát reagálás a kialakult események fejlődésére.
Konkrét javaslattétel döntéshozatalhoz, mely lényege az alábbiakban rejlik:

Az elvégzett diagnosztika eredményei lehetővé teszik felmérni a válság mélységét, tehát meghatározni a válságkezelés célját és feladatait. A válság mélységétől függően a következő feladatok keletkeznek:

PÉLDA: Аz Adekvát-Konszalting 15 év folyamán időnként szembesül a befektetőket érintő problémákkal, melyek a leányvállalatok hanyag vezetésével, a vezetők a rájuk bízott eszközök és egyéb aktívák nem megfelelő kezelésével kapcsolatosak. Gyakran az ilyen válsághelyzetek büntetőjogi jelleget öltenek.
Jelenleg az ilyen „szokványos” válsághelyzetekhez még politikai és területi válságok is társultak.

Problematikus a vállalat válságkezelési intézkedéseinek kidolgozása ugyanazon személy (vagy menedzsercsapat) által, amely tevékenysége vagy tétlensége idézte elő magát a krízist. Ezért, általában, a tevékenység sikeres rendezése a felső vezetés leváltásának vagy, minimum, a válságellenes program kidolgozása tapasztalt szakemberek és saját középszintű vezetési fiatal káderek bevonásának útján lehetséges.

Gondolkodásmódjuk újszerűsége és szokatlansága a felső vezetőség számára komoly segítséget és támogatást jelenthet, egy hatékony válságkezelési program kidolgozását biztosítva.

Az Adekvát Konszalting nem kezdeményez automatikusan bírósági eljárásokat, hanem a fent említett módszerekkel oldja meg a problémákat.

krízis helyzetek megoldása

Ukrajna - krízis, válság, csőd - mi a megoldás?
Mi szükséges elsőglegesen a krízishelyzet megoldásához
A krízishelyzet felismerése
Miben áll a válságkezelés második lépésre
A válságot szenvedő cég rendszerelemzésének elvégzése
Mi legyen a harmadik válságmegoldó lépés?
A cél és a krízisből kivezető út meghatározása
Hogyan kell végrehajtani a teljes válságkezelést?
Legjobb, ha tapasztalt szakemberek segítségét kéri ehhez

 

Krízishelyzetek megoldása Ukrajnában

A térség gazdasági élete a független Ukrajna megalakulása óta számos nehézséggel terhelt. Ebben közrejátszott a Szovjetunió felbomlása után kialakult politikai, gazdasági, pénzügyi és szociális válság, amely igen lassan konszolidálódott. A fejlődési időszakokat a későbbiekben is folyamatosan hullámvölgyek követték, a visszaesések és válságosra forduló állapotok okai között egyeránt találunk belpolitikai okokat, hatalmi harcot, de találunk külső okokat is, mint például a 2008-as gazdasági világválság. A 2013 forradalmi helyzet és a 2014-es ukrán-orosz konfliktus is nagyban hátráltatja a gazdaság, az üzleti élet, a kereskedelem zökkenőmentes működését, illetve felerősíti a krízisszituációk kialakulásának a kockázatát.

Cégünk az évek során gazdag tapasztalatot szerzett arra nézve, hogyan oldahatók meg a válsághelyzetek Ukrajnában. Ennek a tudásunknak a leghatékonyabb felhasználásával kívánunk közreműködni abban, hogy partnereink számára a krízishelyzetek megoldása Ukrajnában a legkisebb veszteségek mellett történhessen. Forduljon bizalommal ügyvédi irodánkhoz. Hatékonyan megoldjuk egyéb problémáit is: cégalapítés, jogi védelem és képviselet, befektetések üzleti kísérete, tanácsadás és ügyintézés minden vállalkozási formáció számára.

Válság, krízis Ukrajnában

Ne várja meg, amíg kezelhetetlenné válik a helyzet és már csak rossz megoldások léteznek problémája orvoslására. Ha bölcsen dönt, jókor és jókat lép, akár vállalkozása javára is fordíthatja a válságjelenségeket.

Krízishelyzetek megoldása Ukrajnában

Gazdasági, pénzügyi, ügyviteli problémák, csődhelyzetek megoldása. Hatékony válságkezelés és krízisre utaló kritikus helyzetek megoldása Ukrajnában. A diverzifikáció a válságból vezető kiút. Ukrajnai krízis szituációk, válsághelyzetek kezelése">
<meta name="keywords" content="cég, ukrajna, krízis, válság, krízishelyzet, válságkezelés, ukrajnai, helyzet, diverzifikáció, cégalapítás, ügyvédi, iroda, jogi védelem, vállalkozás, probléma, megoldás">


Jogvédelem krízishelyzetben - vitarendezés bíróságon kívül | export-import-tranzit kiadások optimizálása | ukrajnai ügyvédi iroda
melyek a cégalapítás feltételei Ukrajnában? | optimalizált google-helyezés | online-marketing stratégia | sitemap - honlaptérkép
правовий захист бізнесу в Україні | diverzifikáció - krízishelyzetek megoldása | Українська криза 2014